Untuk pengetahuan semua pengunjung syoknyerblogging.blogspot. Posting2 dan comment di syoknyerblogging telah di setkan sebagai dofollow. Biasanya template2 blogspot anda akan mengandungi <a href="'data:comment.authorUrl'" rel="nofollow">. Nofollow? nofollow bermaksud segala komen2 anda pada blog tersebut adalah sia2. Tiada backlink yang akan dihantar ke blog anda. Apa pula yang dimaksudkan dengan dofollow? dofollow akan membenarkan link2 backlink ke blog anda. Sebagai contoh, anda mengomen blog sy, komen anda tersebut akan diindexkan oleh search engine dan akan mengandungi backlink ke blog anda.

Setelah berfikir panjang, sy rasa ini adalah cara yang bagus untuk memberi faedah kepada si pengomen. Disamping mengomen, mereka dpt meningkatkan traffic mereka. Ini lah yang dinamakan "Give and Take". Kita dpt menambah jumpah komen pada blog dan memberi traffic kepada pengomen. Masing2 mendapat untung.

Anda risaw pasal spammer? jgn risaw. Anda boleh delete posting komen dengan mudah sahaja dengan sekali klik. Tidak perlu dirisaukan pasal spammer. Kalau anda risaw disablekan sahaja anonymous komentar di setting.

1 Pergi ke Dashboard > Design > Edit HTML



2 Tickkan pada Expand Widget Templates.

3 Cari <a href="'data:comment.authorUrl'" rel="nofollow"> dan buang rel="nofollow".

4 Jika tidak jumpa cuba <a href = 'data:comment.authorUrl' rel='nofollow'>










Share Gadget
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Blog
Gadget


Jika anda sukakan article ini,linkkan kembali...



Dicatat oleh Thalhah Amir on Jumaat, 10 Disember 2010

6 ulasan

  1. Budak Maran Says:
  2. i comment u follow..auw...hahahahahaha

     
  3. Thalhah Amir Says:
  4. haha.. budak maran.. :c

     
  5. BuZyLiNe Says:
  6. aku dh set kt blog aku

    thanx k..

    http://zulmovie.blogspot.com/

     
  7. marfieyra Says:
  8. cam best jeee !! :D kalau smua guna ni kan bagus ~

     
  9. thanx sy pun dah buat.. gud tip.

     
  10. ikhwan idris Says:
  11. x jumpe pun coding2 ni kat edti HTML .. siyesly ..


    'data:comment.authorUrl'" rel="nofollow"> dan buang rel="nofollow".

    4 Jika tidak jumpa cuba 'data:comment.authorUrl' rel='nofollow'>

    huhuhuhu.... ape maksudnye?

    www.blogbiarbetul.blogspot.com

     

Catat Ulasan

Cari Blog Ini

Pengikut

Pengikut Facebook

Informasi

SyoknyerBlogging adalah sebuah blog tutorial untuk bloggers yang menggunakan platform blogspot. Semua tutorial disini adalah daripada pengalaman sy berblogging selama 3 tahun. Sy bukan untuk mengajar tetapi lebih kepada berkongsi. Harap anda gembira disini. (^^,)

Mengenai Saya

Foto saya
Sy sangat sukakan web. Seorang Programmer. Pemilik Syoknyerblogging
Copyright 2010 | SyoknyerBlogging | Belajar Blogging Dalam Bahasa Melayu
Zengard Template designed by the Jinsona Design and XML coded by CahayaBiru.com